Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Administrator de bloc din Capitală, reținut! Polițiștii, șocați de ce au găsit în subsolul clădirii

Tuesday, 23 May 2017, 10:58 Sursă: REALITATEA.NET

În urma cercetărilor, s-a constatat că persoana respectivă era chiar președintele asociației de proprietari.

Mai exact, informează oamenii legii, poliţiştii au primit o informație conform căreia la subsolul unui bloc din sectorul 3 funcţionează ilegal un atelier de prelucrat şi ambalat tutun vrac și au organizat o acţiune de supraveghere a imobilului în cauză.

În jurul orei 12.00, a fost observat un bărbat, preşedinte al asociaţiei de proprietari a blocului respectiv, care a pătruns la subsolul clădirii, unde deţinea mai multe boxe.

Astfel, oamenii legii au intrat în locaţia supravegheată, unde au constatat că erau amenajate trei încăperi în care se efectuau prelucrarea, uscarea, tocarea şi ambalarea tutunului, fiind depistat bărbatul, în timp ce ambala tutun vrac, folosindu-se de ustensile special destinate acestor operaţiuni, printre care maşini de tocat tutun, staţie aerotermă, cântare electronice şi maşină de fabricat ţigarete.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că acesta avea pregătite pentru expediere 19 colete poştale în greutate de 1 kg fiecare, stabilindu-se, astfel, că se ocupa cu achiziţionarea tutunului vrac în cantităţi mari de pe diverse site-uri, după care proceda la prelucrare, ambalare şi revânzare, obţinând astfel diverse sume de bani.

De la faţa locului s-a dispus ridicarea întregii cantităţi de tutun depistate, respectiv 187 kg, a utilajelor folosite precum şi a unor agende şi un registru în care erau evidenţiate vânzările şi cumpărările de tutun.

Acestea au fost predate reprezentanţilor Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti. Prejudiciul estimat de oamenii legii se ridică la 91.000 de lei, constând în taxe şi accize corespunzătoare cantităţii de tutun găsite la faţa locului.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile nemarcate fiscal depăşind limitele admise de lege, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL