Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fabrica de cablaje Valkes disponibilizează 330 de angajați. Pandemia a afectat serios industria

Tuesday, 02 June 2020, 11:28 Sursă: Realitatea.net

Directorul Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, susține că decizia a fost luată ca urmare a faptului că furnizorul principal, o societate spaniolă, nu dorește să mai încheie contracte noi. 

„Încă nu se știe care este data pentru că ei și-au propus ca în perioada următoare, până în luna octombrie, să facă disponibilizări. Descreșterea va fi făcută în limita contractelor, a cererii pieței, a modului în care pot să se descurce. Deocamdată nici noi nu știm data. Este vorba despre o disponibilizare colectivă. Furnizorul principal, spaniol, nu le asigură contracte noi și atunci se va face o fuziune între ei și Autoliv. Deci, Autoliv va prelua o parte dintre angajați și le va oferi comenzi”, a precizat pentru We Radio, directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor.

Șefa biroului de Resurse Umane din cadrul fabricii, Tímea Gáspár, a confirmat faptul că în ultima jumătate de an comenzile au scăzut, iar odată cu pandemia de coronavirus întreaga industrie s-a prăbușit, astfel că în ciuda încercărilor de a salva activitatea, singura soluție a rămas disponibilizarea.

Citește mai multe pe realitateadecovasna.net.

Foto: Valkes.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL