Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Exploziv! Gelu Diaconu: În 2015 urma să facem un control la ferma lui Dragnea

Wednesday, 17 October 2018, 22:01 Sursă: REALITATEA.NET

În trimestrul 4 din 2015 ar fi urmat să facem un control care să aibă ca tematică operaţiunile „simulate", precum contractul de cesiune încheiat pe o sumă ridicol de mică, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, a declarat Gelu Diaconu, invitatul lui Rareş Bogdan la Jocuri de Putere.

"Unii pot spune că e o modalitate legală de a prelua o societate, prin plata părţilor sociale, dar dacă aşezi această tranzacţie în întregul context a; afacerii Tel drum se poate ajunge la suspiciunea de aspecte infracţionale, precum trafic de influenţă sau luare de mită. Lucrurile sunt extrem de complicate şi eu nu le fac neapărat o vină anchetatorilor," a mai afirmat Diaconu.

"Nu avem de-a face decât cu transferul, cvasi-gratuit, către un membru al familiei Dragnea, al unei societăţi a cărei valoare era considerabil mai mare. (...) Chiar şi aşa, oricât de mică ar fi suma (peste 800.000 de lei - N.R), sunt foarte curios dacă cele 3 tranşe au fost plătite din sumele dobândite legal de Dragnea junior," a precizat Diaconu.

Fostul şef ANAF a recunoscut şi faptul că în timpul mandatului, din 2013 până în februarie 2016, singurele controale făcute la Teldrum au fost unele de rutină.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL