Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Explozie devastatoare la o fabrică din București: un mort, trei răniți

Friday, 30 August 2019, 07:30 Sursă: REALITATEA.NET

Un om a murit și trei au fost răniți, după ce o explozie puternică s-a produs vineri dimineața, în jurul orei 5, la o fabrică de prefabricate de pe bulevardul Preciziei din București. Potrivit primelor informații, ar fi explodat un recipient sub presiune, în care se trata BCA-ul. 

”Este vorba despre o explozie ce s-a produs în această dimineață la o fabrica de produse prefabricate. S-au trimis către locul intervenției trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru ambulanțe, o autoscară, o autospecială pentru descarcerare”, a declarat BOGDAN TOMA, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov. 

”La ajungerea la locul intervențtiei s-a constata ca este vorba de un utilaj sub presiune care a explodat, explozia nefiind urmata de un incendiu si din nefericire vorbim în acest moment de o persoana decedata și de alte 3 persoane ce prezentau arsuri. Aceste 3 persoane erau conștiente și au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital. Echipajele noastre sunt în locatie pentru a face verificari”, a mai spus Bogdan Toma. 

Potrivit Realitatea TV, persoana decedată este un bărbat de 35 de ani, aflat în tura de noapte la fabrică.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat că unul dintre cei trei răniți are arsuri foate grave, de peste 90% pe corp, și a fost dus la Spitalul Floreasca.

"O să vedem dacă sunt locuri în spitale, pentru că trebuie stabilizați și investigați. Este vorba de o explozie, nu este vorba de o arsură simplă. La o explozie, nu vorbim numai de arsuri , vorbim și de posibile leziuni interne, deci colegii de la spital prima dată trebuie să excludă și alte probleme care pot necesita o intervenție chirurgicală și, după asta, o să vedem care este situația locurile pentru arși. În acest moment, nu am informații dacă sunt sau nu sunt locuri, dar pot să vă spun că persoana respectivă este sub îngrijirea colegilor de la Spitalul Floreasca", a completat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, la Antena 3.

Oficialii ISU au mai precizat că explozia a afectat structura de rezistență a clădirii, așa că muncitorii nu mai pot intra. În fabrică se mai află șase recipiente sub presiune.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL