Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Explicaţie scandaloasă: de ce a primit un bărbat din Craiova o factură la întreţinere "cât pentru 5"

Monday, 25 April 2016, 12:54 Sursă: REALITATEA.NET

Pe factura din luna decembrie 2015, craioveanul avea un consum de peste 4 gigacalorii și peste 294 de unități, iar în luna ianuarie 2016 avea un consum de peste 620 de unități și peste 3 gigacalorii, scrie Gazeta de Sud. După ce proprietarul a făcut plângeri la primărie, ANRSC și Protecția Consumatorilor, firma de repartitoare care calculează consumul de căldură a trecut la verificări în blocul în care acesta locuiește. După patru verificări în apartamentele tuturor proprietarilor din blocul S1 din cartierul craiovean Valea Roșie, s-a depistat că unii locatari aveau repartitoarele date jos de pe calorifere. Aceasta a fost singura explicație pentru faptul că respectivul proprietar a avut două luni la rând factura încărcată la căldură.

„După ce am venit la dumneavoastră și am făcut vâlvă, au venit cei de la Elsaco să facă verificări. Au venit de câteva ori și până la urmă au descoperit că unii dintre vecinii mei dăduseră repartitoarele jos de pe calorifere. Din această cauză am ajuns să plătesc eu consumul lor de căldură. Acum au recalculat pe perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016 și am ieșit pe minus cu 948 de lei. Le-am cerut să recalculeze și pentru luna noiembrie. În plus, am ieșit pe minus la întreținere cu 600 de lei. Dacă nu mă sesizam, eram bun de plată“, a spus Cătălin Alecu.

Acest lucru este recunoscut și de reprezentanții Asociației de proprietari 16 Eroilor. „Într-adevăr, în urma verificărilor s-au depistat apartamente ale căror proprietari umblaseră la repartitoare. Acestea au fost trecute la paușal, iar proprietarului care a fost încărcat i s-a făcut recalcularea. Prin urmare, la ultimele facturi acesta a ieșit pe minus“, a spus Alina Dijmărescu, administratorul asociației.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL