Există oameni care au cu adevărat nevoie de Facebook și specialiștii tocmai i-au identificat

Thursday, 12 September 2019, 14:24 Sursă: REALITATEA.NET

Mai exact, studiul realizat de Shannon Ang de la Universitatea din Michigan și de echipa sa, demonstrează că folosirea rețelelor sociale poate reduce efectele negative ale contactului social limitat, care vine ca o consecință a durerii.

„Rezultatele noastre pot fi extinse eventual și la alte forme de afecțiuni (de exemplu, boli cronice, limitări funcționale) care, precum durerea, restricționează și activitatea fizică în afara casei", spune Ang.

Oamenii de știință recomandă rețelele sociale pentru persoanele vârstnice

Studiul se bazează pe analiza datelor unui sondaj național, care a implicat mai mult de 3.400 de beneficiari ai Medicare, cu vârste de peste 65 de ani. Sondajul conținea întrebări despre depresie, durere și despre activitatea socială a respondenților. Însă, datele obținute nu indică exact tipul de social media pe care bătrânii îl foloseau, eși 17% din aceștia folosiseră un canal de social media în ultima lună.

Din această cauză, cercetătorii și-au ajustat analiza pentru diferite utilizări ale internetului, cum ar fi plata facturilor sau cumpărăturile, pentru a vedea dacă potențialele beneficii veneau de la rețelele sociale.

Rezultatele au arătat că vârstnicii care au suferit durere, au mai puțin șanse să participe la activități sociale care necesită interacțiuni față în față, ce ce oferă beneficii mentale. Iar în acest context, media socială poate fi secretul pentru o bunăstarea psihologică, sunt de părere oamenii de știință.

„Acest lucru este critic, deoarece debutul durerii poate duce la izolare socială și depresie, care au efecte negative asupra sănătății vârstnicilor", a mai declarat Shannon Ang de la Universitatea din Michigan.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL