Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Există o megastructură extraterestră în galaxia noastră? O stea celebră nedumereşte savanţii

Tuesday, 09 August 2016, 10:49 Sursă: REALITATEA.NET

În cadrul noului studiu s-a descoperit că intensitatea luminii a scăzut dramatic în ultimele zile. Astronomii Ben Montet şi Joshua Simon, de la Institutul Carnegie, au măsurat intensitatea luminii stelei descoperite de Kepler în timpul celei de-a patra misiuni. În primii ani, intensitatea luminoasă s-a diminuat cu 0.34% în fiecare an. Apoi intensitatea a scăzut dramatic, cu 2.5% în 200 de zile, înainte de a se reîntoarce la intensitatea sa fadă.

Astronomii au cercetat alte 500 de stele din vecinătatea acesteia, dar nu au descoperit niciuna ca aceasta. ,,Partea care ne-a suprins a fost rapiditatea şi modul neliniar prin care se schimbă. Am petrecut mult timp convingându-ne că că nu este real,'' a declarat Montet.

"Aceste rezultate ne prezintă o nouă parte impresionantă a puzzle-lului", a declarat la rndul ei Tabetha Boyajian. În cadrul unor teorii, a fost sugerat că micşorarea intensităţii luminii este cauzată de o megastructură extraterestră. Proiectul demarat în 18 mai de către cercetătorul de la Universitatea Yale, Tabetha Boyajian, a acumulat o sumă de investiţie de 100.000 de dolari Prin acest proiect se doreşte investigarea celor mai misterioase stele din galaxie.

Citeşte mai mult pe descopera.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL