Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Încă o probă pentru obţinerea permisului auto

Wednesday, 09 August 2017, 16:13 Sursă: REALITATEA.NET

Persoanele care vor încerca pe viitor să obțină permisul auto s-ar putea confrunta cu o nouă provocare: un curs de prim ajutor în trafic.

Măsura este prevăzută în propunerea legislativă pentru completarea art.23 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care a fost înregistrată recent la Senat. Proiectul legislativ va trebui să obțină votul parlamentarilor pentru a fi adoptat.

“În vederea obținerii permisului de conducere, candidații au obligația de a efectua, pe parcursul activităților de pregătire teoretică și practică, și promova un curs de prim ajutor în trafic”, scrie în propunerea aflată acum în dezbatere.

"Programa, modalităţile de organizare şi desfăşurare a cursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruirea şi testarea teoretică şi practică, baremul de promovare se stabilesc, se actualizează prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului administraţiei", se mai arată în lege.

Proiectul are nevoie de votul parlamentarilor pentru a intra în vigoare. Acesta se află în stadiul de dezbatere în cadrul Senatului. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL