Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EVZ, Revista 22 şi comentatori politici acuză Antena 3 că a început linşajul presei libere

Thursday, 16 January 2014, 10:48 Sursă: REALITATEA.NET

Emisiunea a început cu o intervenţie telefonică a ministrului de Externe, Titus Corlăţean, care a girat astfel comportamentul Antenei 3. Nu este nimic neobişnuit ca demnitarii USL să răspundă la ordinele lui Gâdea, însă Corlăţean, care dispune de un birou de presă, ar fi trebuit să ştie, din clipurile de promovare a emisiunii, că se pregăteşte terfelirea unor jurnalişti şi oengişti, în special a celor care au participat la întâlnirea cu asistentul secretarului de stat Victoria Nuland.

Gâdea "predică" împotriva minciunii

După intervenţia ministrului de Externe, moderatorul "Sintezei Zilei" a ţinut un lung discurs în care a anunţat că-i va demasca pe propagandiştii regimului Băsescu. "În seara asta este vorba despre un întreg regim clădit pe minciună, de la cel mai înalt nivel, al preşedintelui României, cultivat şi amplificat de cei din media şi ONG-uri", a anunţat Gâdea, după care a început să înşire obişnuitele calomnii, minciuni şi dezinformări despre diferite persoane publice.

● Monica Macovei, acuzată că a minţit în legătură cu referendumul de suspendare alui Băsescu, din 2012. Macovei a fost descrisă drept "arhitectul sistemului opresiv din România".

● Fostul preşedinte al ICR, H.R. Patapievici, prezentat de Mihai Gâdea drept "un demnitar care făcea propagandă regimului Băsescu".

Procurorul Lucian Papici, vinovat pentru că citeşte Evenimentul zilei şi Dilema veche, nu şi Jurnalul Naţional. În plus, Papici a fost pus la zid, în emisiunea "Sinteza Zilei", pentru că a mărturist că "a scos Antena 3 din grilă".

● Judecătorul Cristi Dănileţ a fost acuzat că denigrează România pentru că, într-un interviu pentru Deutsche Welle, a spus că independenţa Justiţiei este în pericol. Unul din invitaţii în emisiunea lui Gâdea, Bogdan Chirieac, a cerut ca Danileţ să fie cercetat de către Inspecţia Judiciară, pentru defăimarea naţiunii. Un alt invitat a făcut referiri la aspectul fizic al judecătorului.

Grobianism misogin

Partea cea mai consistentă a emisiunii a fost dedicată jurnaliştilor "băsişti", atacul cel mai suburban fiind la adresa Andreei Pora.

Robert Turcescu, pus la zid doar în baza declaraţiilor făcute de o persoană aflată în prezent în puşcărie, cunoscută pentru afirmaţiile lipsite de probe - fostul senator PNL Gigi Becali. Turcescu era definit drept "şpăgar de 20.000 de euro".

● Ion Cristoiu, vinovat pentru faptul că, în timp, şi-a schimbat opiniile despre Traian Băsescu.

Mircea Marian şi Silviu Sergiu, suspectaţi că ascultă ordinele lui Băsescu pentru că au insistat, într-o emisiune cu şeful statului, pe faptul că intenţia de vot pentru Mişcarea Populară este destul de redusă.

● Mihai Gâdea şi invitaţii săi nu au reuşit să-i aducă nici o acuzaţie Andreei Pora, dar au prezentat insistent o fotografie, luată la o recepţie, în timp ce jurnalista mânca. În finalul emisiunii, Gâdea a difuzat o parodie grotească, plină de jigniri cu tentă sexuală, spunând că vrea să încheie seara "cu zâmbetul pe buze".

ANTENELE ZGÂRIE UŞA SUA

Potrivit unor informaţii neoficiale, Antena 3 a făcut eforturi disperate să fie primită la o întâlnire cu asistentul secretarului de stat Victoria Nuland. Nu a reuşit, aşa că a instalat o cameră şi un echipaj de jurnalişti la poarta ambasadei SUA, pentru a-i filma pe cei care ieşeau din clădire.

În plus, şefii trustului Intact, cercetat penal pentru şantaj, au iniţiat o petiţie către preşedintele SUA Barack Obama şi secretarul de stat John Kerry, în care se plâng că Justiţia din România este controlată politic. "Aceste intervenţii ale preşedintelui Băsescu au mers de la instalarea unor persoane compromise şi deci uşor de manevrat în poziţii cheie la conducerea Parchetelor sau a Instanţei Supreme, până la transmiterea public sau în cadru restrâns a unor indicaţii către procurori privind felul în care să administreze anumite dosare", susţin oamenii lui Felix.

Petiţia ar fi strâns peste 100.000 de semnături, dar presa a demonstrat că o persoană putea vota, de la un singur computer, de câte ori dorea. Circa jumătate din IPuri - numărul de identificare a unui computer - arătau că fuseseră folosite pentru vot multiplu.

Dan Andronic: "Perspectiva m-a îngreţoşat"

Directorul Evenimentului zilei, Dan Andronic, a spus că, de ani întregi, nu mai urmăreşte emisiunile lui Mihai Gâdea, din motive de "igienă personală". "Din păcate, Mihai Gâdea a devenit un fel de Jerry Springer, cu pasiuni legate de familia Voiculescu, iar Mircea Badea a luat- o razna de la prea mult sport", a spus Andronic. El a arătat că s-a gândit cum ar fi dacă Evenimentul zilei ar titra, zilnic, pe prima pagină, că "Mihai Gâdea îi suge ciorapii lui Dan Voiculescu, iar Mircea Badea este pupincuristul de serviciu al lui Mihai Gâdea". "Perspectiva m-a îngreţoşat, gândindu-mă că am face asta zilnic", a spus directorul Evenimentului zilei. Dan Andronic a mai afirmat că admiră - după cum a spus premierul Victor Ponta într-o postare pe facebook în care-l felicita pe directorul Antenei 3 cu ocazia zilei de naştere - "fff mult" capacitatea lui Mihai Gâdea şi a colegilor săi de a "digera orice".

Silviu Sergiu: "Gâdea e un călău, după cum îi spune şi numele"

"După cum îi spune şi numele, Mihai Gâdea este un gâde. Adică un călău. Taie capete, mediatic vorbind, linşează, fără nici cel mai mic regret, atâta vreme cât primeşte simbrie pentru asta. Nu-l interesează că oamenii pe care-i umple de noroi au familii, care pot fi afectate de mizeriile pe care le deversează zilnic în studioul Antenei 3. Singura lui preocupare este să facă lucrul pentru care este plătit, în uralele unei mulţimi care vrea sânge de «băsist». Problema este că nu are o conştiinţă, care să-l împiedice să jignească fără scrupule. Din cauza lacunelor culturale, nu este o persoană civilizată. Am observat că este măcinat de lipsa anvergurii intelectuale. Atât de tare încât se laudă că a văzut anumite filme, modeste, şi că a înţeles esenţa vieţii şi adevărurile istorice. Când a comparat regimul Băsescu cu apartheidul tocmai văzuse un film la mall", a afirmat jurnalistul Silviu Sergiu.

Citeşte mai multe păreri despre acest subiect pe evz.ro.
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL