Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Evaluarea Naţională 2015 - Elevii de clasa a IV-a susţin proba la Limba Română

Tuesday, 26 May 2015, 09:42 Sursă: REALITATEA.NET

Evaluarea Naţională 2015 - Astfel, copiii care anul acesta termină şcoala primară vor susţine astăzi testul la Limba Română, care este şi prima probă din cadrul Evaluării, urmând ca mâine să fie testaţi la Matematică şi joi la limba maternă (acolo unde este cazul, n.r.).

Testele vor fi cu subiect unic, dar pe două numere astfel încât cei care stau în aceeaşi bancă să nu fie tentaţi să copieze unul de la altul.

Durata examenelor va fi de o oră, iar notele obţinute nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi discutate cu fiecare părinte în parte.

Elevii trebuie să ştie că vor susţine probele în sala în care învaţă, însă sub supravegherea unor profesori care nu predau la clasa respectivă.

Lucrările vor fi corectate în cadrul şcolii, iar această procedură trebuie finalizată în cel mult o săptămână de la începerea testărilor, potrivit Adevarul.ro.

Deşi notele sunt confidenţiale, rezultatele pe şcoală sunt centralizate la nivel judeţean, urmând ca Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare să întocmească un raport final, pe care să îl publice împreună cu "măsurile educaţionale în vederea ameliorării rezultatelor învăţării", potrivit metodologiei.

Pasul următor este ca învăţătorul să folosească aceste rezultate pentru a elabora planuri individualizate de învăţare în cazul elevilor unde se constată anumite lacune.

Ministerul Educaţiei organizează, pentru al doilea an, Evaluarea Naţională a elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL