Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eurovision 2016 Romania: cum va fi desemnat reprezentantul României. E o premieră!

Friday, 15 January 2016, 17:11 Sursă: REALITATEA.NET

Eurovision 2016 Romania. Înscrierile pentru selecţia naţională a concursului Eurovision 2016 vor începe luni. Compozitorii care doresc să înscrie piese o pot face până pe 7 februarie.

Eurovision 2016 Romania. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul selecţiei naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Eurovision 2016 Romania. Iuliana Marciuc este producătorul selecţiei naţionale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegaţia României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Eurovision 2016 Romania. Pe 8, 9 şi 10 februarie vor avea loc preselecţiile (piesele vor fi audiate de juriu), iar pe 11 februarie vor fi anunţate cele 12 piese care vor intra în concurs.

Eurovision 2016 Romania. Anul acesta, modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit faţă de ediţiile precedente. Selecţia naţională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala, pe 4 martie, şi finala, pe 6 martie.

Eurovision 2016 Romania. În semifinală vor intra 12 piese, dintre care şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot. În finala selecţiei naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot.

Eurovision 2016 Romania. Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, având semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

Eurovision 2016 Romania. Mai multe detalii, precum şi Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro

Eurovision 2016 Romania. Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Eurovision 2016 Romania. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Eurovision 2016 Romania. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision 2016 Romania. Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015 cu piesa "De la capăt", ocupând locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria.

Sursa: Mediafax

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL