Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Românii și ceilalți europeni se așteaptă la destrămarea UE în 20 de ani

Thursday, 16 May 2019, 08:12 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit studiului, comandat de un grup de experți din cadrul Consiliului European pentru Relații Externe (ECFR), 58% din francezi, de exemplu, cred că este "probabil" sau "destul de probabil" ca UE să se destrame în 20 de ani.

În Germania, Belgia, Italia, Olanda, Austria, Republica Slovacă, România, Grecia, Republica Cehă și Polonia, majoritatea oamenilor chestionați cred că dezintegrarea Uniunii Europene este o "posibilitatea reală", în următorii 10-20 de ani.

Românii sunt printre cei mai pesimiști. În jur de 58% dintre români cred că UE nu va mai exista.

Din cele 14 țări incluse în studiul condus de YouGov, doar în Suedia (44%), Danemarca (41%) și Spania (40%) procentul celor care cred că UE se apropie de dezintegrare a fost sub 50%. De asemenea, în jur de o treime dintre votanții francezi și cei polonezi cred că un război este posibil.

Europenii și-au exprimat îngrijorarea și în legătură cu nivelul prosperității. Chestionarele au arătat că doar o treime din cetățenii Germaniei și un sfert din cetățenii Italiei rămân cu bani la sfârșitul lunii pentru cheltuieli discreționare.

De asemenea, trei sferturi din votanții europeni cred că politica este fracturată, la nivel național, european sau ambele, potrivit Hotnews.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL