Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Europenii nu l-ar realege pe Trump președinte. Există o EXCEPȚIE. Despre CE țară este vorba

Wednesday, 28 October 2020, 10:19 Sursă: Realitatea.net

Conform studiului realizat de Fundaţia Bertelsmann, circa 38% din cetăţenii europeni nu ar vota pentru niciunul din cei doi candidaţi americani, dacă ar avea acest drept.

Rezultatele diferă însă de la o ţară la alta. Polonia, spre exemplu, este singura unde Trump ar fi votat de mai mulţi alegători decât Biden. Trump ar obține - 38% dintre voturile electoratului, în vreme ce Biden ar lua doar 30% dintre voturile exprimate.

Răspunsul legat de această situație este simplu, spune Isabell Hoffmann, autoarea studiului: polonezii doresc o relaţie mai apropiată cu americanii din motive istorice.  

Același studiu mai arată și că aproximativ 77% din polonezi consideră că democraţia din SUA funcţionează bine, în timp ce 51% din toţi europenii chestionaţi apreciază că aceasta a eşuat. Totuşi, Statele Unite sunt mult mai bine cotate ca partener decât China, arată sondajul.

''Patru ani de guvernare a lui Trump au lăsat urme asupra cetăţenilor UE. Aceştia recunosc importanţa relaţiei transatlantice, dar sunt categorici în aprecierea a ceea ce o menţine'', a declarat Hoffmann.

Sondajul a fost realizat în intervalul 9 iulie - 28 septembrie pe un eşantion de 13.808 de persoane din toate statele membre ale UE. Marja de eroare este de de +/-1%. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL