Europarlamentare 2019. Ce mesaj primești când deschizi Facebook-ul

Sunday, 26 May 2019, 10:25 Sursă: REALITATEA.NET

Europarlamentare 2019. 26 mai - ziua alegerilor Europarlamentare. Giganții social-media îndeamnă ieșirea la vot. 

Adaugă părerea ta

Platformele de social media și serviciile de Internet, utilizate de milioane de europeni, s-au alăturat efortului de a le reaminti cetățenilor să voteze în alegerile europene, informează joi site-ul Parlamentului European.

Facebook, Google, Snapchat și Twitter se află printre platformele care oferă servicii suplimentare pentru a se asigura că europenii votează și că alegerile nu sunt compromise în mediul online.

Google oferă prioritate în prezentarea candidaților și le reamintește oamenilor să voteze. Profilele candidaților sunt mai vizibile decât de obicei și pe YouTube.

Facebook le reamintește utilizatorilor că este timpul să meargă la vot. De asemenea, rețeaua de socializare și-a intensificat eforturile pentru a-i face pe utilizatori să depisteze știrile false.

Pe Instagram apar stickere speciale care trimit către site-ul alegerilor.

Utilizatorii de Snapchat care au vârstă legală pentru a vota vor primi un mesaj video din partea Team Europe, care le va reaminti să voteze.

Twitter a introdus emoticoane speciale care însoțesc hashtag-urile #EUelections2019si #thistimeimvoting în diferite limbi.