Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Euronews, despre manifestații: Mii de persoane la protestele pentru reforma clasei politice

Thursday, 05 November 2015, 12:12 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru a doua seară consecutiv, mii de oameni au ieșit în stradă miercuri pentru a cere alegeri anticipate și stoparea corupției.

'Este absolut nevoie de schimbare și trebuie ca această nouă generație să aibă un cuvânt de spus și să își arate inteligența', a afirmat o tânără participantă la miting.

Moartea a 32 de persoane într-un incendiu izbucnit vineri noaptea la un club din București, incident pus pe seama corupției din rândul oficialilor, pare să fi alimentat furia publică împotriva clasei politice din România, apreciază canalul de televiziune citat.

'Așteptările mele nu sunt atât de mari pentru că de data asta sunt realist. Nu poți schimba o clasă politică peste noapte. Dar este un semnal puternic pentru clasa politică pentru a schimba ceva în obiceiurile și în organizarea sa', a declarat un jurnalist care a luat parte la evenimentele din 1989 din România.

'Majoritatea oamenilor de aici (participanți la proteste, n.r.) — tineri din mediul urban, cu studii, oameni din clasa de mijloc — au o profundă lipsă de încredere în principalele media, în special în canalele TV. Acestea sunt considerate o parte a problemei. Ele sunt prelungirile în media ale afacerilor caracterizate de corupție și nu pot fi credibile', este de părere un alt jurnalist român.

Potrivit unei alte relatări a Euronews, 'în cele din urmă românii au mobilizat masa critică pentru a cere asumarea responsabilității pentru corupție'. 'Ei și-au exprimat furia pe rețelele de socializare online pe hashtagul #CorupțiaUcide. Corupția s-a infiltrat în politica românească, cuprinzând abuzul în serviciu, mita și conflictul de interese. Legile sunt ignorate sau nu sunt puse în aplicare', adaugă sursa citată.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL