Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Este posibil să rămai însărcinată în timpul menstruației? Raspunsul...

Monday, 25 February 2019, 22:08 Sursă: REALITATEA.NET

Cum este posibil să rămâi gravidă în timpul mentruatiei?

Totul depinde de durata ciclului menstrual și de cât de regulat este el. În cazul în care ai un ciclu menstrual foarte scurt, atunci există șansă că ovulația (perioada fertilă) să apară imediat după încetarea menstruației. Este adevărat că la un ciclu regulat de 28 de zile, ovulația apare în ziua a 14-a, însă cu cât ciclul tău este mai mic, cu atât ovulația apare mai devreme putându-se intersecta chiar cu sfârșitul menstruației.

Ciclul menstrual este un proces complex care implică diferite modificări în organism. De asemenea, este de multe ori și imprevizibil și afectat de diverși factori. Din acest motiv, pot apărea evenimente neașteptate precum blocarea unui ovul fertilizat în trompele uterine și apariția unei sarcini ectopice.

În mod normal, prin trompa uterină, un ovul este transportat către uter pentru a se dezvoltă. Dacă acesta rămâne blocat, lucrurile se schimbă și există șansă să rămâi însărcinată în timpul menstruației.

Mai există o posibilitatea prin care poți rămâne însărcinată dacă faci sex când ești la menstruație. Trebuie să știi faptul spermatozoizii trăiesc în corpul tău (în urmă unui contact sexual neprotejat) aproximativ 5 zile, dacă au condiții optime de supraviețuire. Este suficient timp pentru că unul dintre ei să "prindă" perioada de ovulație și să fertilizeze ovulul (doar în cazul în care ai tot un ciclu neregulat și ovulația apare aproape imediat după menstruație).

În plus, medicii susțîn că există femei a căror ovulație apare peste menstruație, înainte că sângerarea menstruală să înceteze. Cazurile sunt foarte rare, dar nu poți ști niciodată dacă ești sau nu tu cea care o pățește. Așadar, dacă faci sex fără protecție în timpul menstruației, există șanse să faci un bebe, fără să vrei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL