Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Episcopul greco-catolic de Oradea are COVID-19. A fost internat la spital

Monday, 19 October 2020, 16:13 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost confirmat duminică seara cu noul coronavirus Covid-19 în urma efectuării unui test PCR, fiind internat la spital în cursul zilei de luni.

Potrivit preşedintelui asociaţiei Caritas Eparhial, preotul Olimpiu Todorean, episcopul nu are simptome, se simte bine, dar se află în spital, fiind internat timp de 24 de ore, conform procedurii. 

"Este asimptomatic, dar este bine. Aseară a făcut testul, dar pentru că se simte bine, va urma o perioadă de izolare acasă", a declarat pentru AGERPRES, preotul Todorean.

Episcopul a solicitat să fie testat deoarece a avut unele simptome.

Reprezentanţii episcopiei au făcut demersuri pentru ca episcopul Virgil Bercea să fie testat, rezultatul confirmând că este infectat cu COVID-19.

Episcopul Bercea nu ştie de unde a putut să ia COVID-19, pentru că spune că a purtat tot timpul mască de protecție și a respectat măsurile de siguranță, atât la slujbele religioase, cât şi la alte ceremonii la care a fost invitat a respectat măsurile de siguranţă şi a purtat mască de protecţie.

Pe 18 octombrie, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Nicolae, iar pe 12 octombrie, de Ziua Oradiei, acesta a participat la şedinţa festivă a Consiliului Local, precum şi la manifestările din Parcul 1 decembrie dedicate Zilei Oraşului, însă a purtat tot timpul mască la aceste ceremonii.

Episcopul greco-catolic a suferit, în urmă cu doi ani, după incendiul devastator de la Palatul episcopal, o pneumonie severă cu complicaţii, pentru care a fost tratat în Oradea şi apoi în Italia. Sănătatea i-a fost grav ameninţată, însă şi-a reluat activitatea. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL