Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Englez oprit la frontieră. Vameşii români s-au crucit când au văzut ce avea în bagaj

Friday, 29 April 2016, 10:51 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit polițiștilor, ieri dimineață, cetățeanul englez a fost depistat într-un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia - România.

"În urma controlului specific, polițiștii de frontieră români au descoperit, în bagajele personale ale persoanei în cauză, cinci pliculețe din plastic ce conțineau monede vechi. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că este vorba de 71 de piese din metal alb și negru – roșcat, ale căror caracteristici indică faptul că ar fi monede bizantine,  susceptibile a fi obiecte de patrimoniu cultural", se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

PROMOTIE ULUITOARE LA eMAG. CONSULTATI OFERTELE AICI!



Bărbatul a declarat că a achiziționat bunurile dintr-un bazar din Turcia, dar nu a putut prezenta documente justificative.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării monedele până la finalizarea cercetărilor și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „introducerea pe teritoriul statului român, precum și deținerea, comercializarea, organizarea de expoziții sau orice operație privind circulația bunurilor culturale mobile ori provenite din dezmembrarea de bunuri culturale imobile, care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin, conform dispozițiilor legale ale statului respectiv, si care au fost exportate ilegal”, faptă prevăzută și sancționată de art. 85, alin. 1 din Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural național.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL