Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Elveția: Patru bărbați suspectați de legături teroriste au fost arestați

Wednesday, 28 June 2017, 18:02 Sursă: REALITATEA.NET

Biroul procurorului general elveţian a confirmat miercuri că trei bărbaţi au fost arestaţi în cantonul Vaud (vest) pe 23 şi 24 iunie pentru că "au încălcat legea federală care interzice grupările teroriste Al-Qaida, Statul Islamic şi organizaţiile asociate". 

Ei sunt acuzaţi de asemenea că 'au susţinut, respectiv că au făcut parte dintr-o organizaţie criminală', a adăugat sursa citată. 

Cei trei bărbaţi, a căror identitate şi cetăţenie nu au fost dezvăluite de autorităţi, au fost plasaţi în detenţie provizorie. 

Potrivit televiziunii elveţiene RTS, procurorul general din cantonul Vaud, Eric Cottier, a indicat că 'ceea ce s-a descoperit în legătură cu aceste persoane demonstrează o capacitate de a trece la acţiune relativ rapid'. 

Aceste arestări au fost precedate de arestarea în regiunea Geneva (vest), pe 14 iunie, a unui bărbat suspectat, potrivit media, că a fost un şofer de taxi care recruta candidaţi pentru a se alătura organizaţiei Statul Islamic, dar a cărui cetăţenie nu a fost publicată. 

Totuşi, 'arestarea de pe 14 iunie în regiunea Geneva şi arestările din 23 şi 24 iunie în cantonul Vaud nu prezintă pentru moment o legătură aparentă', a indicat biroul procurorului general. 

În domeniul terorismul de sorginte jihadistă, aproximativ 60 de proceduri penale sunt în prezent în curs la procuratura generală, potrivit datelor autorităţilor. O mare parte dintre aceste proceduri penale vizează 'propaganda pe internet'.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL