Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Elevul din Târgoviște care a amenințat că aruncă în aer două licee, trimis în judecată

Tuesday, 04 July 2017, 13:46 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat al DIICOT, tânărul va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 38 din Legea nr.535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, respectiv alarmarea fără un motiv întemeiat a unei persoane sau a publicului, a organelor specializate, pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice prin corespondenţă, telefon sau orice alte mijloace de transmitere la distanţă cu privire la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, materiale, microorganisme ori toxine de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor ori a mediului înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, scrie Agerpres. 

Procurorii susţin că, în dimineaţa zilei de 24 martie 2017, Robert Gabriel Nisipeanu a expediat SMS-uri către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Poliţia locală a municipiului Târgovişte, anunţând iniţial că doreşte negocieri cu autorităţile, în caz contrar urmând să arunce în aer două unităţi şcolare de pe raza municipiului Târgovişte, prin amplasarea unei bombe.

Ulterior, prin utilizarea a două conexiuni VPN prin care şi-a mascat IP-ul pentru a nu fi identificat, tânărul a revenit cu un nou mesaj prin care a ameninţat că fapta va avea loc în jurul orelor 11,00 ale aceleiaşi zile, după care a deschis un cont pe o aplicaţie SMS on-line generând mai multe mesaje către instituţiile menţionate.

În seara aceleiaşi zile, el a expediat un alt SMS către Jandarmeria Dâmboviţa prin care a transmis că "ne-aţi blocat accesul la cele două licee, dar asta nu înseamnă că nu mai sunt şi altele în oraş". 

În urma ameninţărilor, elevii şi cadrele didactice de la Liceul de Artă "Bălaşa Doamna" şi Colegiul Naţional "Constantin Carabella" au fost evacuaţi de autorităţi în vederea efectuării verificărilor specifice. Ulterior, autorul ameninţării cu bombă a fost identificat, acesta fiind Robert Gabriel Nisipeanu, elev la Colegiul Naţional "Constantin Carabella" Târgovişte. 

Dosarul se va judeca la Tribunalul Dâmboviţa.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL