Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Elevii români premiaţi de NASA nu au bani de avion să ajungă la Toronto, la o conferinţă

Thursday, 16 April 2015, 13:38 Sursă: REALITATEA.NET

La concurs au participat elevi din 21 de țări precum Bulgaria, Canada, China, Cehia, India, Irlanda, Japonia, Malaezia, Mexic, Muntenegru, Nepal, Pakistan, România, Serbia, Sri Lanka, Turcia, Emiratele Arabe, Marea Britanie, SUA și Uruguay. Au fost inscrise 994 de lucrări realizate de 3007 elevi, coordonați de 380 de profesori.

Elevii de la Vianu au obținut 5 premii II, 4 premii III și două mențiuni.

Aceştia au acum nevoie de sprijin financiar pentru a ajunge la Toronto unde au fost invitați să-și prezinte proiectele la Conferința națională pentru Dezvoltare Aerospațială care va avea loc în luna mai, scrie evz.ro.

Copiii își doresc foarte mult să ajungă la conferință pentru că aici vor susține prelegeri oameni de știință de la NASA, profesori de la universități de prestigiu din SUA, dar și elevii premiați.

"Sunt 15 elevi care trebuie să plece la Toronto. Vor fi susținuți și de părinți și de primărie, dar am avea nevoie de bani de bilete de avion, adică 800 de euro pentru fiecare a mărturisit directoare Colegiului", Corina Vinț.

Cei care vor să-i sprijine pe premianți pot lua legătura cu secretariatul Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL