Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din arest în Costa Rica

Monday, 24 December 2018, 23:24, Sursă: REALITATEA.NET

Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din arest, a decis, luni, instanţa din Costa Rica, relatează presa locală.

Elena Udrea şi Alina Bica, aflate în arest în Costa Rica de la începutul lunii octombrie, îşi vor petrece Crăciunul în libertate, după ce Tribunalul din Pavas a decis eliberarea lor, scrie ameliarueda.com.

"Eu am vorbit cu avocata din Costa Rica care mi-a comunicat cam aceleaşi informaţii. Ministerul Public din Costa Rica a fost informat de Ministerul din România de faptul că s-au emis documentele de retragere ale solicitării de extrădare. Acum, este o chestiune de ore, minute, până când totul se va pronunţa. Atunci se va întâmpla lucrul pe care l-a dorit: să-şi petreacă sărbătorile alături de familie şi fetiţă", a declarat şi avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, la România TV.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat, sâmbătă, că a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, aflată în detenţie în Costa Rica, în urma solicitării de extrădare formulate de autorităţile de la Bucureşti. Pedeapsa de şase ani de închisoare primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute a fost suspendată prin decizia ICCJ, iar Tribunalul Bucureşti a revocat cererea de extrădare.

Sursa: news.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage