Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ELENA UDREA, AUDIATĂ la DNA ca martor: Eu nu cred în COINCIDENŢE!

Wednesday, 01 October 2014, 19:27 Sursă: REALITATEA.NET

"Am să lămuresc orice problemă. Am fost audiată ca martor în legătură cu o activitate a primarului Gheorghe Ştefan, de prin 2011, cred. Pe lucrări pe hotărârea de guvern 577. Am dat o explicaţie despre cum funcţiona acest program. Am explicat, ca ministru, cum funcţiona acest program. Am dorit să vin foarte repede, nu am vrut să amân declaraţia, înţeleg că dosarul trebuie închis. (...) Toate solicitările, că erau de la Gheorghe Ştefan, că erau de la oricare alt primar din ţară sau preşedinte de Consiliu Judeţean, urmau procedura legală şi cutuma", a declarat Elena Udrea, la ieşirea de la audieri.

Întrebată dacă este o coincidenţă faptul că a fost chemată la DNA cu două zile înainte de începerea campaniei electorale, Udrea a replicat: "Eu nu cred în coincidenţe!"

Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost pus sub acuzare de DNA la începutul anului, pentru fapte de corupţie. De asemenea, procurorii au dispus controlul judiciar asupra sa. În luna mai, Gheorghe Ştefan, supranumit "Pinalti", a fost audiat mai bine de o oră de procurorii anti-corupţie. El a refuzat să facă declaraţii în faţa jurnaliştilor.

Potrivit DNA, "din 2009, Gheorghe Ştefan a administrat în fapt SC Strong Montaj SA (fostă SC Tehnoutilaj SA), prin interpuşi care au acceptat să figureze formal ca asociaţi şi administratori. SC Strong Montaj SA a încheiat și a executat contracte pentru realizarea unor lucrări cu diferiți clienți și a achiziționat, de la o serie de furnizori, bunuri și servicii, acte de comerţ, în efectuarea cărora s-a implicat Gheorghe Ştefan, incompatibile cu funcţia pe care o deţinea, menite să-i aducă sume de bani necuvenite."

Anchetatorii mai spun că primarul din Piatra Neamţ s-ar fi folosit de influenţa pe care o avea ca şef al PDL pentru a direcţiona bani publici către firme ale unor apropiaţi care erau în parteneriat cu propria societate comercială. O parte din banii respectivi veneau de la Ministerul Dezvoltării Regionale, mai spun procurorii. Edilul nu a dorit să răspundă acestor acuzaţii.

În februarie, au avut loc mai multe percheziţii la Primăria din Piatra Neamţ, dar şi la Clubul de fotbal Ceahlăul, unde Gheorghe Ştefan este preşedinte onorific. Atunci, anchetatorii au ridicat mai multe documente.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL