Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Electroputere Craiova devine istorie! Pleacă ultimii angajați

Wednesday, 20 November 2019, 15:22 Sursă: realitateadecraiova.net

Electroputere Craiova își închide producţia din decembrie, după 70 de ani de activitate. Dacă în vara acestui an au fost disponibilizați aproape 300 de angajați, alte 261 de persoane vor pleca acasă conform unei notificări trimise Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj.

Fabrica este patronată, în prezent, de investitori arabi, din cele patru secții câte avea înainte de a fi privatizată rămânând două. Este vorba despre secţia maşini rotative şi secţia transformatoare electrice. Prima a fost deja închisă, iar cea de-a doua a avut, anul acesta, un singur contract, pentru reparaţia unui transformator la Centrala de la Cernavodă.

Contractul se încheie în decembrie și odată cu el se pune lacătul și pe ușa secției, mai scrie realitateadecraiova.net.

Primul semnal în privința închiderii fabricii a fost dat în vara acestui an, când 296 de persoane au fost disponibilizate.

Cei 261 de angajați vor pleca acasă în etape, o parte în decembrie, pentru ca în ianuarie activitatea să fie închisă definitiv.

Înființată în 1949, uzina Electroputere Craiova a fost transformată în 1991 în societate pe acțiuni. În 2007 a fost privatizată. Pachetul majoritar de 86,28% este deținut de firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited.

Ce se va întâmpla cu angajații care trebuie să plece de la Electroputere AICI.  

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-11-20 17:27:22
Jaf al ciumei rosii ... romanii nu au contat niciodata !!!

Locurile de munca si viitorul nu au fost niciodata prioritatea lor !!! Tot ce a contat pentru ei a fost sa isi incaseze salariile, spagile, insulele, paminturile,padurile, amantele pe care considerau normal sa le obtina ca niste “aristrocrati” care sint ei ...

Alte articole din: ACTUAL