Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șeful OMV recunoaște: "Dacă nu luam Petrom, era foarte dificil să supravieţuim"

Wednesday, 17 June 2015, 16:26 Sursă: Agerpres

'Dacă nu am fi preluat Petrom, ar fi fost foarte dificil să supraviețuim economic în climatul actual', a declarat Gerhard Roiss la o reuniune organizată la clubul de jurnaliștilor economici din Viena.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze de 66 milioane barili echivalent petrol. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual și deține o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării.

Începând de la 1 iulie, germanul Rainer Seele, şeful companiei energetice germane Wintershall Holding GmbH, îl va înlocui pe actualul director general al OMV, Gerhard Roiss, care va demisiona la sfârşitul lunii iunie. Contractul lui Rainer Seele va fi pe trei ani, cu posibilitatea extinderii pentru încă doi ani.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL