Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șeful NASA, anunț despre găsirea vieții extraterestre

Monday, 25 February 2019, 11:50 Sursă: REALITATEA.NET

În timpul unei conferințe de presă în care a fost anunțată pierderea robotului Opportunity de pe Marte, șeful NASA, Jim Bridenstine, a ținut să vină și cu știri încurajatoare, potrivit sursei citate.

Șeful NASA a venit cu o actualizare a misiunii agenției Mars 2020, care vânează semne de viață extraterestră pe planeta roșie.

"Vom putea să examinăm eșantioane de sol și să vedem dacă există o semnătură biologică acolo", a spus oficialul NASA.

"Scopul misiunii este de a descoperi viață într-o altă lume; asta este ceea ce încercăm să realizăm. Acesta e motivul pentru care sunt atât de mulți oameni buni în această cameră, prieteni, suntem foarte avansați să realizăm ce ne-am propus", a explicat Jim Bridenstine.

Acesta nu este singurul administrator NASA care crede în existența vieții extraterestre. La începutul acestei luni, Thomas Zurbuchen, administratorul asociat al direcției NASA pentru Misiuni științifice, a declarat că este posibil ca viața să existe dincolo de Pământ.

Potrivit raportelor existente, NASA nu își pune toate speranțele în descoperirea vieții pe Marte. Agenția ia în considerare misiuni la alte două corpuri cerești, mai promițătoare: luna lui Saturn Titan și luna Europa a lui Jupiter.

Avertismentul unui miliardar american: ”Vine megacatastrofa!”

Anul trecut, oamenii de știință care lucrează la NASA au realizat o cercetare care arată că viața extraterestră ar putea fi găsită în următoarele două decenii.

Experții sunsțin că această căutare este ghidată puternic de caracteristicile Pământului. Astfel, cercetătorii sunt ajutați să elimine lumile care nu pot susține viață și se axează doar pe cele care se află în zonele habitabile ale sistemelor solare.

″Înainte de a ne căuta o viață, încercăm să aflăm ce fel de planete ar putea avea un climat favorabil vieții", a spus Tony del Genio de la Institutul Goddard pentru Studii Spațiale al NASA, potrivit Daily Mail.

Există mulți factori care contribuie la potențialul habitat al unei planete, inclusiv apropierea de stele.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL