Șeful ANRP:Am demisionat pentru că vreau să mă duc la CEDO. Vreau să arăt că statul mă nedreptățește

Monday, 02 March 2015, 18:25 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Președintele Autorității pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), George Băeșu, a declarat, luni, că i-a înmânat premierului Victor Ponta demisia din functie, deoarece vrea să se adreseze Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), ale cărei norme stabilesc că un șef de instituție nu poate fi amendat fără vină, informează Ziare.com.

"Mă voi vedea nevoit - și, sincer, de asta mi-am dat demisia - să mă duc la CEDO. Vreau să arăt că statul meu, pe care, astăzi, îl servesc, încă din funcția de președinte, mă nedreptățește. Nu pot să mă duc împotriva statului meu atât timp cât lucrez la el", a spus Băeșu, la un post de televiziune.

Șeful ANRP a arătat că știe că tot la CEDO merg și persoanele nemulțumite de faptul că nu li se achită titlurile de despăgubire, dar a insistat asupra faptului că el personal nu poate fi sancționat, pentru activitatea altora sau pentru neaplicarea unor decizii din motive neimputabile lui. Totodată, George Băeșu a precizat că premierul Victor Ponta nu i-a acceptat, încă, demisia, ci l-a trimis să discute cu reprezentanții Ministerului Justiției, pentru a găsi o soluție.

Conducătorii Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților sunt vizați de cereri de amendare, în peste 150 procese și riscă să plătească cu patrimoniul propriu pentru neplata sau neemiterea titlurilor de despăgubire, fără să aibă, însă, vreo vinovăție, ci doar pentru că legislația este neclară, fiind, astfel, într-o situație ridicolă, se arată în memoriul înmânat premierului Victor Ponta.

Mai multe pe Ziare.com.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri