Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efectul uluitor al LILIACULUI asupra sănătăţii. Mulţi români suferă de această afecţiune!

Wednesday, 07 June 2017, 12:19 Sursă: REALITATEA.NET

Se utilizează în scop terapeutic atât florile, frunzele, mugurii, cât și scoarța tulpinii de liliac. Scoarţa este bogată în taninuri, rezine şi siringină, frunzele au în compoziţie polizaharide, iar florile, uleiuri volatile. Se recomandă în diverse afecțiuni, intern sau extern, fiind de folos în boli reumatice, hepatice, diabet, astenie, stări febrile și arsuri.

Scade glicemia

Din acest motiv, fitoterapeuții recomandă infuzia din muguri de liliac în tratarea diabetului, care este direct răspunzător de creșterea nivelului de zahăr din sânge. Într-un litru de apă clocotită se pune 1 lingură cu muguri de liliac. Se ia câte 1 lingură de 3 ori pe zi. Cere totuși sfatul medicului înainte de a urma acest tratament.

Stimulează bila

Infuzia preparată din florile uscate de liliac ajută la atenuarea stărilor de disconfort hepatic, la stimularea producţiei de bilă și tratarea afecțiunilor respiratorii. Tototdată, este folosită ca tratament și pentru scăderea febrei, ameliorarea tusei, bronșitei, astmului şi pietre la rinichi, colici hepatice. Pune la infuzat 1 linguriţă cu flori uscate de liliac în 250 ml de apă fierbinte, 10 minute. Bea câte 1 cană cu ceai pe zi atunci când te confrunți cu una dintre afecțiunile enumerate.

Tratează arsurile

În cazul arsurilor ușoare sunt folosite ca tratament frunzele de liliac. Acestea se pun la fiert până când apa se închide la culoare. După ce s-a răcit, umezește un pansament steril cu apa în care au fiert și aplică-l pe locul afectat de arsură timp de 24 de ore. În această perioadă trebuie să îl umezești încontinuu cu apa în care au fiert frunzele.

Alină durerile reumatice

Pentru tratarea durerilor provocate de reumatism, uleiul preparat din flori de liliac face minuni. Pune la macerat 40 g de flori de liliac într-un litru de ulei, pentru 2 săptămâni, într-un loc întunecos şi cald. Unge zonele dureroase cu acest amestec de câteva ori pe zi, masând uşor.

Alungă insomnia

Pentru că are în compoziția sa ulei volatil, ceaiul de liliac te ajută să ai un somn odihnitor. Combină 1 linguriţă cu flori uscate de liliac cu 1 linguriţă cu lavandă şi lasă-le infuzat într-o cană cu apă 10 minute. Bea câte 3 căni de ceai pe zi, îndulcite cu miere.

Ameliorează simptomele de depresie

Uleiul de liliac este folosit pentru inhalare, deoarece dă o stare de relaxare minții, fiind indicat în tratarea anxietății și a depresiei.Pune la fiert pentru câteva minute 10 g de flori de liliac uscate împreună cu 100 ml de ulei de floarea-soarelui, pe baie de abur, în flacoane de sticlă. Lasă uleiul în repaus 2 zile, la loc uscat, iar la final filtrează-l cu ajutorul unui tifon.

Combate diareea

Datorită conținutului de tanin provenit din scoarță, liliacul are proprietăți astringente și este de folos în combaterea diareii. Foarte util este decoctul, obținut din 4 linguri de scoarță uscată și mărunțită, pe care le pui la fiert 30 de minute, în 500 ml de apă, într-un vas de inox. La final, se completează apa evaporată și se filtrează cu un tifon, cât lichidul este încă fierbinte. Bea 2 cești de ceai pe zi, îndulcite cu miere.

Distruge paraziții interni

Tinctura din scoarţă de liliac are proprietăţi ver­mifuge. Ai nevoie de 20 de g de frunze sau scoarță de liliac uscate și mărunțite pe care le pui la macerat într-un recipient pentru 10 zile, în 100 ml de alcool. Trebuie să agiți amestecul de 3-4 ori pe zi, să îl strecori cu un tifon și apoi să îl lași 6 zile la decantat în frigider. Partea limpede se mută într-un flacon de sticlă și poate fi consumată timp de 2 ani de la data preparării. Se ia 1 linguriţă pe zi într-o cană cu apă sau cu ceai.

Info

Infuzia de liliac poate fi folosită și ca apă de gură, fiind recomandată în cazul afecțiunilor cavității bucale precum gura urât mirositoare.

 

sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL