Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efectul devastator pe care traiul la oraș îl are asupra creierului tău

Thursday, 01 August 2019, 09:44 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii susțin că există o prevalență mult mai mare de tineri care suferă de psihoză în orașele mari decât în zonele rurale. Mai mult, traiul la oraș te expune unui risc mai mare de a dezvolta schizofrenia, o boală mentală care își face simțită prezența prin halucinații, delir, tulburări afective și de comportament, arată studiul.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat creierele a 2.063 de gemeni britanici, dintre care 34% dintre cei mai care trăiau în cele mai aglomerate orașe din țară au susținut că au avut experiențe psihotice (fiind paranoici, cu gânduri neobișnuite și înfricoșătoare și având halucinații). Dintre toți participanții la studiu doar 24% dintre adolescenții din zonele rurale au susținut că nu au avut parte de asemenea experiențe.

Traiul la oraș te poate înnebuni, potrivit specialiștilor

În urma cercetării, specialiștii au ajuns la concluzia că 43% dintre adolescenții de 18 ani, crescuți în orașele mari, au avut parte de experiențe psihotice.

Însă acest procent poate să nu fie atât de relevant din simplu motiv că la orașe trăiesc mai multe persoane sărace și needucate (care sunt cei mai expuși riscului de a dezvolta schizofrenia). În plus, multe persoane care suferă de boli mentale se mută la orașe pentru că au acces la mai multe facilități și tratamente. Un alt factor care poate crește rata schizofreniei în orașele mari sunt imigranții care sunt mai stresați și mai vulnerabili din acest motiv dezvoltării unor boli mentale.

Deși acest studiu este cu adevărat interesant, cercetătorii nu pot controla toate variabilele (statutul socio-economic, istoria psihiatrică a familiei și alții). Motiv pentru care cauzalitatea între traiul la oraș și schizofrenia nu poate fi inferată în mod corect.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL