Efectele polulării dezvăluite de un tip special de înghețată

Wednesday, 19 June 2019, 20:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un grup de studenți de la Universitatea de Artă din Taiwan, a găsit o metodă inedită prin care să tragă un semnal de alarmă asupra efectelor nocive pe care le poate produce poluarea asupra oamenilor. Află despre ce e vorba.

Studenții au realizat mai multe modele de înghețată, care au un aspect impresionant și care te duc cu gândul la celebrele deserturi artizanale.

Însă, în mod contrar rețetelor delicioase, această înghețată are în compoziție apă din canalizare provenită din peste o sută de localități. Așa au vrut ei să ne facă să conștientizăm că poluarea există și că ne poate afecta în moduri în care nici nu ne dăm seama.

Operele lor înghețate au fost ulterior replicate dintr-o rășină transparentă din poliester. În plus, aceste replici reproduc în detaliu opera originală, de la culoare până la rezidurile care se găseau în acestea. Însă, ca un fel de bonus, studenții au realizat fiecare ambalaj astfel încât să-ți da-i seama din imagine de locația din care a fost preluată apa poluată.

„Scopul colecției impresionante de înghețată este de a sublinia importanța apei curate pentru un mediu sănătos și impactul poluării asupra lumii biologice. Deși aspectul creațiilor este artistic și unele dintre ele arată chiar delicios, ne duc cu gândul la trista realitate cu care se confruntă multe regiuni ale lumii”, au declarat autorii proiectului.

Înghețată preparată cu apă poluată îți arată cât de rău arată, de fapt, situația

Așadar, acest studiu ne arată că apa poluată a ajuns o realiate cruntă și că ar trebui să luăm măsuri în acest sens. Organismul nostru are nevoie de apă curată pentru a supraviețui.

Cele mai multe gunoaie pe care studenții le-au găsit în apele din Taiwan, au fost în proporție de 90%: capace, pungi din plastic, sticle și bidoane.

De asemenea, Taiwan este o locație care se confruntă adesea cu perioade îndelungate de secetă, în tipul cărora se acumulează cu ușurință foarte multe reziduri în scurgerile de apă. Din acest motiv sursele de apă sunt mereu poluate cu gunoaie și cu moloz.

Sursă

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE