Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efectele pandemia COVID-19: Economia Greciei a înregistrat cel mai sever declin din ultimii 25 de ani

Thursday, 03 September 2020, 16:52 Sursă: Realitatea.net

Prăbușirea record, anunțată de către oficiul Central de Statistică din Grecia (ELSTAT), nu a fost cea mai severă din Europa, dar a confirmat așteptările legate de o contracție abruptă a economiei în trimestrele doi și trei din cauza carantinei impuse în luna martie de autoritățile elene pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus.

PIB-ul Greciei s-a prăbușit cu aproape un sfert în timpul crizei datoriilor suverane care a afectat țara din sudul Europei între 2010 și 2018, forțând autoritățile elene să semneze trei bailout-uri cu creditorii internaționali și să impună măsuri de austeritate extrem de nepopulare.

Însă în acea perioadă cea mai mare contracție trimestrială a economiei a fost relativ modestă, respectiv de doar 4,7% în primele trei luni ale lui 2009, potrivit ELSTAT.

Vă reamintim că Grecia a ieșit din al treilea program de bailout în august 2018 cu cea mai mare datorie națională raportată la PIB dintre statele membre ale UE, așteptându-se însă la o creștere economică puternică în acest an.

Dar pandemia de COVID-19 din acest an a afectat sever economia bazată cu preopnderență pe sectorul turistic, care contribuie cu aproape un sfert la PIB-ul al țării, mai arată sursa citată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL