Efectele MIRACULOASE ale unui condiment popular printre români. Cum trebuie folosit

Friday, 19 January 2018, 13:41 Sursă: REALITATEA.NET

Scorțișoara este un condiment perfect pentru lunile de iarnă, chiar dacă este disponibilă pe tot parcursul anului. Scorțișoara are o istorie lungă, atât ca un condiment, cât și ca un medicament.

Adaugă părerea ta

Este coaja arborelui de scorțișoară, fiind disponibilă uscată, sub formă tubulară sau pulbere. Cele două soiuri de scorțișoară, din China sau Ceylon (Sri Lanka) au un gust similar, dar cea din ceylon este ușor mai dulce, mai rafinată și mai dificil de găsit pe piață locală.

La ce e bună scorțișoara?

Un anumit tip de scorțișoară, cassia, poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat.

Studiile de laborator au descoperit că scorțișoara poate reduce inflamația, are efect antioxidant și luptă împotriva bacteriilor. Pentru moment, studiile au fost amestecate și este neclar încă rolul scorțișoarei în îmbunătățirea sănătății.

1/2 linguriță de scorțișoară zilnic poate reduce nivelul colesterolului rău.

Scorțișoara poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2 prin scăderea nivelului de zahăr din sânge și creșterea producției cantității de insulină în organism.

Are proprietăți antifungice și se spune despre Candida că nu poate trăi într-un mediu în care este prezentă și scorțișoara.

Scorțișoara are un efect de anti-coagulare a sângelui.

Combinația de miere și scorțișoară calmează duerea cauzată de artrită.

Atunci când este adăugată în produsele alimentare, scorțișoara inhibă dezvoltarea bacteriilor și alterarea produselor alimentare, ceea ce face din aceasta un conservant alimentar natural foarte bun.

Doar mirosind scorțișoara, este stimulată funcția cognitivă și memoria.

Scorțișoara luptă cu bacteria E.coli în sucurile nepasteurizate.

Este un remediu natural pentru eliminarea eficientă a durerilor de cap și ameliorarea migrenelor.