Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efectele crizei COVID-19: Renault ia în calcul închiderea a patru uzine din Franța

Wednesday, 20 May 2020, 10:19 Sursă: Realitatea.net

"Procesul de reflexie cu privire la restructurarea Renault a intrat în linie dreaptă și mai multe uzine franceze sunt în mod clar vizate", susţine cotidianul financiar Les Echos.

Potrivit informaţiilor publicate de Les Echos, ar urma să fie închise micile uzine de la Choisy-le-Roi şi Fonderies de Bretagne precum şi uzina de asamblare de vehicule de la Dieppe, unde este produs modelul Alpine. În fiecare din cele trei uzine lucrează mai multe sute de persoane.

Les Echos adaugă că uzina de la Flins, care are 2.600 de angajaţi, ar urma chiar să înceteze producția autovehicule în câţiva ani şi că îi vor fi încredinţate alte activităţi.

Veștile proaste nu se opresc însă aici. Cu o zi în urmă, reprezentanţii Revoz, subsidiara Renault din Slovenia, au anunţat  că producătorul auto intenţionează să concedieze 400 dintre cei aproximativ 3.200 de angajaţi ai săi, ca urmare  a crizei de pe piața autogenerate de pandemia de coronavirus. Revoz, unul din cei mai mari exportatori din Slovenia, produce modelele Clio, Twingo şi Smart Forfour electric. 

Grupul Renault, proprietarul Dacia, urmează să analizeze în săptămânile următoare un plan care vizează realizarea unor economii în valoare de două miliarde de euro pe parcursul a trei ani, în ideea redresării situaţiei financiare, mai arată sursa citată.

Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL