Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efecte surprinzătoare: ce se întâmplă în organismul tău când nu mai mănânci pâine albă

Friday, 22 January 2016, 09:03 Sursă: REALITATEA.NET

Vei slăbi!

În momentul în care nu mai mănânci pâine albă, vei începe să slăbești, deoarece vei scăpa de excesul de apă. Organismul depozitează carbohidrații sunt formă de glicogen, un acid lactic care reține apă, scrie unica.ro.

Nu îți va mai fi foame constant!

Carbohidrații procesați din pâinea albă cresc brusc nivelul de zahăr din sânge, pentru ca apoi să îl scadă deodată. Aceste fluctuații trimit semnale greșite către creier, făcându-l să creadă că îi este foame. Ajungi, astfel, să mănânci mai mult decât ai nevoie și să te îngrași. Nu înseamnă, însă, că trebuie să renunți la pâine, ci să o înlocuiești pe cea albă cu una integrală, care îți păstrează nivelul de zahăr din sânge în limite normale.

Vei avea o digestie mai bună

Spre desebire de pâinea integrală, cea albă nu conține fibre necesare unei digestii rapide, de aceea provoacă constipație și probleme de digestie. În momentul în care o vei exclude din alimentație, vei observa o îmbunătățire a digestiei și vei avea un tranzit intestinal normal.

Vei avea energie

Carbohidrații sunt ingrediente foarte bune pentru creier, iar dacă sunt de calitate, îi va îmbunătăți funcțiile și îl va face să funcționeze normal. Dacă, însă, carbohidrații sunt procesați, organismul va reacționa în mod negativ și te va face să te simți obosită.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL