Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efecte coronavirus: Germania se așteaptă la cea mai gravă recesiune înregistrată în ultimii 50 de ani

Wednesday, 29 April 2020, 16:59 Sursă: Realitatea.net


"Ne confruntăm cu provocări majore, atât din punct de vedere economic cât şi din punct de vedere politic", a afirmat Altmaier cu ocazia prezentării noilor prognoze revizuite privind evoluţia celei mai mari economii a Europei.

Conform noilor estimări, Produsul Intern Brut (PIM) al Germaniei va înregistra o contracţie de 6,3% în acest an, faţă de un avans de 1,1% cât estima Berlinul în luna ianuarie.

Oficialul se aşteaptă ca cea mai dificilă perioadă a crizei să se încheie până la finele celui de-al doilea trimestru, după care activitatea economică îşi va reveni, astfel că în 2021 PIB-ul Germaniei va cunoaşte un salt de 5,2%.

Potrivit lui Altmaier, aceste prognoze se bazează pe o ridicare "progresivă şi moderată" a restricţiilor adoptate pentru a limita propagarea pandemiei. Acesta a avertizat autorităţile să nu se grăbească să relaxeze restricţiile deoarece astfel creşte riscul unui al doilea val de infecţii, ceea ce ar afecta preconizata revenire a economiei în a doua jumătate a anului.

"Numai dacă ridicăm restricţiile economice şi sociale pas cu pas, şi proporţional, putem începe o revenire lentă în a doua jumătate a anului", a spus Altmaier.

Guvernul german prognozează că rata inflaţiei va scădea la 0,5% în 2020 şi va reveni la 1,5% în 2021.

În ceea ce priveşte numărul de şomeri, acesta ar urma să crească până la 2,62 milioane în 2020, de la o medie de 2,27 milioane în 2019, însă numărul persoanelor care se vor înscrie în schema guvernamentală de program redus de muncă va urca la trei milioane, mai arată sursa citată.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-30 00:21:20
Sobolanii saboteaza , tradeaza , jefuiesc ..

... oare cind scapam de tradatorii astia care jefuiesc, dezbina si extermina romanii de 30 de ani !???

Alte articole din: ACTUAL