Șefa DIICOT: Vom continua să adunăm probe pentru a cere din nou ridicarea imunității lui Vosganian

Thursday, 12 February 2015, 17:26 Sursă: REALITATEA.NET

Șefa DIICOT, Georgiana Hossu, a declarat, joi, la Realitatea TV, că DIICOT va continua să adune probe pentru a putea cere, din nou, ridicarea imunității senatorului PNL, Varujan Vosganian. Georgiana Hossu a subliniat că "nu există niciun risc în direcția prescrierii faptelor".

Adaugă părerea ta

"Este o decizie politică și nu ne permitem să o comentăm. Însă, vreau să vă spun că urmărirea penală va continua în dosar, iar, în situația în care vor apărea împrejurări, probe sau indicii noi, se va aprecia asupra oportunității luării de măsuri și formulării altor cereri. Avizarea cererii de începere a urmăririi penale, în această cauză, față de domnul Varujan Vosganian, avea menirea de a asigura un proces echitabil, cu respectarea tuturor garanțiilor procesuale, pentru toate persoanele cercetate. Cercetările vor continua și cu respectarea tuturor dispozițiilor, referitoare la un proces echitabil, vom încerca să găsim indicii noi care să ne asigure formularea unei cereri de același tip", a declarat șefa DIICOT.

Întrebată când estimează că acest dosar va ajunge în instanțele de judecată, șefa DIICOT a răspuns:

"Deocamdată s-a dispus o nouă expertiză financiar-contabilă și după rezultatele acestei expertize și după ce ea va fi adusă la cunoștința persoanelor cercetate, în conformitate cu dispozițiile legii, procurorul de caz va aprecia. Vă asigurăm că încercăm ca, în acest dosar, cercetările să se deruleze cu celeritate", a declarat Georgiana Hossu. 

Pe de altă parte, întrebată dacă există riscul ca aceste fapte să se prescrie, în tot acest timp, șefa DIICOT a răspuns:

"Nu. Nu există niciun risc în direcția prescrierii faptelor", a afirmat Georgiana Hossu.