Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șef de la Serviciul de Achiziții Publice din Primăria Medgidia, trimis în judecată

Friday, 18 December 2015, 15:58 Sursă: REALITATEA.NET

În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că, în toamna anului 2013, Gabriela Herghelegiu, în calitatea sa de șef al Serviciului de Achiziții Publice din cadrul Primăriei Medgidia, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) 140.000 lei din valoarea totală a unui proiect de execuție lucrări evaluat la suma de 7.000.000 lei.

Suma pretinsă reprezentintă un procent de 2% din contravaloarea facturilor ce urmau a fi încasate de o asociere de firme, reprezentată de către denunțător.

În schimbul banilor, Gabriela Herghelegiu a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Primăriei Medgidia cu competență în atribuirea contractului respectiv, finanțat din fonduri europene.

Mai exact, acceasta a lăsat să se înțeleagă că îi poate determina pe aceștia să atribuie proiectul în cauză asocierii comerciale reprezentate de omul de afaceri și, de asemenea, că se va asigura de buna derulare a contractului atribuit fără întârzieri la plată.

La data de 23 octombrie 2015, inculpata a primit de la aceeași persoană suma de 10.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Din suma pretinsă, Gabriela Herghelegiu a încasat suma de 66.000 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de menținere a măsurii preventive dispuse în cauză.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL