Edilul suspendat al Sectorului 2, Neculai Onţanu, contestă arestarea

Thursday, 31 March 2016, 09:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cel mai longeviv primar din Capitală, Neculai Onţanu, încearcă, astăzi, să scape de detenție. Edilul suspendat al Sectorului 2 a fost trimis în arestul central al Poliţiei Capitalei în urmă cu o săptămână, pentru luare de mită.

Curtea de Apel București a admis, vineri, 23 martie, cererea procurorilor DNA de arestare pentru 30 de zile a primarului sectorului 2, Neculai Onțanu, acuzat de luare de mită. În acelaşi dosar, a fost arestată şi avocata Loredana Radu.

Denunţătorii lui Onţanu, detalii EXCLUSIVE. Borcea: I-am oferit bani lui Onţanu pentru restituire

Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, în perioada 2006 - 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive către suspecta Loredana Claudia Radu și o altă persoană, interpuși indicați de edil.

În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către Loredana Claudia Radu.

Numele lui Gabriel Oprea, în dosarul lui Onțanu! O parte din mită a ajuns la fostul vicepremier

Prețul prevăzut în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă conform Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (preț total 250.000 euro).

În contractul încheiat cu Loredana Claudia Radu a fost prevăzut un preț de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preț total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului.

În realitate nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Neculai Onțanu, la indicația acestuia.

Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea inculpatului Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive.

 
 
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri