Economia Germaniei "duduie"

Friday, 10 January 2014, 11:29 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ratingul de top "AAA" al Germaniei a fost confirmat de agenţia Standard & Poor's (S&P), cu perspectivă stabilă, datorită economiei puternic diversificate şi foarte competitive şi politicilor fiscale prudente practicate de guvern, transmite Bloomberg.

S&P anticipează încheierea fără incidente a crizei datoriilor de stat care afectează încă unele state din zona euro, se mai spune în comunicatul agenţiei privind ratingul Germaniei, potrivit Mediafax.

Începând din acest an, agenţiile de rating S&P, Fitch, Moody's şi DBRS trebuie să publice calendare privind deciziile de rating ale statelor UE, potrivit noilor reglementări adoptate de Bruxelles în urma crizei datoriilor de stat.

Agenţiile pot publica maximum trei decizii pe an în cazul statelor care nu au solicitat şi nu au plătit pentru o evaluare a ratingului de ţară.

De asemenea, agenţiile trebuie să reevalueze ratingurile de ţară cel puţin o dată la şase luni.

Totodată, agenţiile trebuie să notifice guvernele cu privire la modificarea ratingului cu cel puţin o zi lucrătoare înaintea anunţului public.

Publicarea unei decizii de rating este permisă doar vinerea, fie după închiderea pieţelor europene, fie cu cel puţin o oră înainte de începerea şedinţei bursiere.

Germania are de asemenea rating "AAA" de la Fitch, cu perspectivă stabilă, în timp ce Moody's a atribuit în luna iulie a anului 2012 perspectivă negativă calificativului "Aaa" al guvernului de la Berlin.Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN