Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Echinocţiu de toamnă 2018. Ziua, egală cu noaptea. Cum influenţează zodiile

Thursday, 20 September 2018, 13:19 Sursă: REALITATEA.NET

Echinocţiu de toamnă 2018. În acest an, echinocțiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 04:54. Acesta este momentul când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.

Punctul echinocțiului de toamnă, numit și „punct autumnal” , se află pe sfera cerească la intersecția eclipticii (ce reprezintă proiecția pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cerești în cea sudică.

Echinocţiu de toamnă 2018. Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopților. Singurele excepții le întâlnim în regiunile polare, în zona polului nord incepând lunga noapte polară, iar în cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocțiului de primavară. În emisfera sudică a Pământului, data de 23 septembrie marchează începutul primaverii.

Echinocţiu de toamnă 2018. Începând cu 23 septembrie, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopților să crească, până la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstițiului de iarnă.

Echinocţiu de toamnă 2018. Fenomenul astronomic influenţează zodiile, trei zodii având de suferit din cauza echinocţiului. 

Taur: Este o provocare să treci cu bine peste aceste zile. Te vei simţi ciudat şi vei încerca să te adaptezi. 

Gemeni: Mercur, planeta care patronează zodia, va începe o alianţa stresantă cu Saturn, chiar în jurul datei echinocţiului de toamnă. Vei avea câteva zile grele şi vei începe să crezi că nu mai faci faţă cerinţelor care vin de la cei din jur. 

Fecioară: Adună-ţi toate forţele pentru a transforma o lună grea, într-o lună din care poţi obţine o mulţime de beneficii materiale.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL