Dosarul EADS a fost clasat: trei foști miniștri scapă de anchetă

Friday, 28 December 2018, 10:10 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Celebrul dosar EADS a fost clasat de DNA, informează Realitatea TV. Trei miniștri de Interne scapă de suspiciuni. Dosarul viza un contract pentru securizarea frontierelor, în valoare de 750 de milioane de euro.

Dosarul EADS a fost clasat, la începutul lui noiembrie, se arată într-un răspuns al DNA în transmis G4Media.ro. Foștii miniștri de Interne, vizați în dosar, potrivit unor surse G4Media.ro, Marian Săniuță din Guvernul PSD Năstase, Vasile Blaga din Guvernul Alianței DA Tăriceanu și Dan Nica din Executivul Boc I, dar și firmele care au oferit consultanță EADS printre care Fujitsu Siemens Computers a lui Claudiu Florică, Profinet a lui Dinu Pescariu, compania Midocar Consulting, casa de avocatură Boştină şi asociaţii sau firma lui Cătălin Harnagea, fostul șef al SIE de pe vremea CDR și a lui Dorin Marian, fost șef al Cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu, au scăpat de răspunderea penală.

”La data de 05 noiembrie 2018, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, au dispus clasarea dosarului penal la care faceți referire (EADS – n.r.), conform art. 16 alin 1, lit. b (“fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”) și c (“nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”) din Codul de Procedură Penală”, arată DNA, pentru G4Media.ro.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri