"E STRIGĂTOR LA CER!". Se stă la coadă ca pe vremea lui CEAUŞESCU pentru ANALIZELE MEDICALE GRATUITE

Thursday, 06 March 2014, 10:43 Sursă: REALITATEA.NET

"Miercuri dimineaţa, singura zi a lunii în care - din lipsă de fonduri - se fac programări pentru analize medicale compensate CAS. Este incredibil... 127 de oameni stau la coadă de dimineaţa de la ora 5... oameni care cotizează sau au cotizat zeci de ani la CAS... strigător la cer!", ne-a scris un cititor pe adresa martorocular@realitatea.net.

Analizele medicale gratuite se pot efectua la orice laborator medical din judeţ sau din ţară, în baza trimiterii de la medicul de familie. Dacă la Bioclinica, programările se fac într-o singură zi din lună, la Spitalul Judeţean, acestea se fac zilnic. Numai că, aici, la sfârşitul lunii februarie se programau pacienţi la analize medicale pentru luna martie, scrie glasul-hd.ro.

"Am fost la sfârşitul lunii să mă programez la analize la spital, pentru luna aceasta. Mi-au spus că mai pot să mă programeze doar în aprilie. În condiţiile acestea, mai bine le plătesc. Din câte am înţeles, acestea costă cam 100 de lei", a spus Iuliana.

Nici cu biletele de trimitere, lucrurile nu sunt simple. De exemplu, un bilet de trimitere eliberat pentru un bolnav cronic este valabil 60 de zile, în timp ce pentru bolnavii acut, doar 30 de zile. Se întâmplă, de multe ori, ca pacienţii să revină la medicul de familie pentru un bilet de trimitere nou deoarece, până la data programării, vechea trimitere expiră.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL