Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

După 31 de ani de la explozia nucleară, la Cernobîl s-a întâmplat o minune. Nimeni nu poate explica!

Wednesday, 19 April 2017, 14:08 Sursă: REALITATEA.NET

Acum însă, după peste trei decenii, populaţia de animale din zona de protecţie din jurul Cernobîlului, este în creştere, în ciuda radiaţiilor care încă mai persistă.

Această dezvoltare a faunei a fost posibilă şi din cauza faptului că regiunea este una sălbatică, în care oamenii nu au acces, iar animalele pot trăi liniştite.

Potrivit unei echipe internaţionale de cercetători, în zonă numărul de elani, cerbi, porci mistreţi, vulpi, bizoni, nevăstuici, vulturim bursuci, râşi, cai Przewalski şi lupi este în creştere spectaculoasă.

Unele dintre aceste animale, precum bizonii şi cai Przewalski nu se mai găsesc aproape nicăieri în săbăticie.

Faptul că această specie de cai au reapărut în zona de excludere de la Cernobîl nu prea are cum să fie explicată de biologi, în condiţiile în care la un recensământ din 2005, populația mondială de cai Przewalski număra doar aproximativ 1500 de exemplare. Toți erau descendenți ai celor 31 de cai care existau în captivitate în 1945.

(w500)

"Numărul animalelor este mult mai mare decât era înainte de dezastrul nuclear. Acest lucru nu înseamnă că radiațiile nu îşi fac simţite efectele şi asupra animalelor", a afirmat unul dintre oamenii de ştiinţă, potrivit sciencealert.com.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL