Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Drama fără margini a bolnavilor de cancer: cozi uriașe la Secția de Oncologie din Iași

Monday, 13 July 2020, 15:11 Sursă: Realitatea PLUS

La poarta spitalului așteaptă oameni bolnavi din toată regiunea Moldovei, iar coada se întinde pe câteva sute de metri. În fața Institutului Regional de Oncologie sunt oameni bolnavi care nu și-au mai făcut analizele încă dinainte de instituirea stării de urgență.

"Pozează, domne, pozează să vadă și ministrul cum stau oamenii bolnavi. Să vadă (...) stau oamenii în picioare, bolnavi de cancer stau la rând. Nici n-au unde merge la WC, nici nicăieri. Hal, hal de Românie!", a afirmat o pacientă, venită tocmai din Suceava.

Aglomerația pare să se datoreze și faptului că mulți dintre pacienți nu au respectat programările și au venit mai devreme decât ar fi trebuit.

"Foarte rău. Ar trebui să le cadă toate captele cele de pe umăr. Toți, toți. Nu sunt buni de nimic", a mai spus un alt pacient.

Conducerea Institutului Regional de Oncologie a transmis faptul că accesul pacienților în instituție trebuie neapărat precedat de triajul epidemiologic. Totodată, pacienții cărora li se administrează citostatice au obligația de a se testa pentru COVID cu 48 de ore înainte. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL