Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Dragnea e la închisoare, dar partenerii lui sunt la butoane". USR anunță că participă la protest

Saturday, 10 August 2019, 10:19 Sursă: REALITATEA.NET

Uniunea Salvați România a anunțat sâmbătă dimineață, pe pagina de Facebook, că membrii partidului vor participa la protestul anunțat începând cu ora 19:00 în Piața Victoriei:

"Membrii USR au fost în Piața Victoriei pe 10 august 2018 și, asemenea multor protestatari prezenți, au simțit pe propria piele gazele și bastoanele jandarmilor. Membrii USR vor fi și astăzi în piață și ori de câte ori este nevoie".

USR susține că la un an de la evenimentele violente din 10 august 2018 "nu s-au schimbat foarte multe" și că partenerii lui Liviu Dragnea "se află în continuare la butoane":

"La un an de la 10 august însângerat, nu s-au schimbat foarte multe. A dispărut Liviu Dragnea de pe scena politică, dar partenerii lui fideli în atacarea sistematică a statului de drept și a democrației se află în continuare la butoane", mai scrie USR în postare.

Totodată, USR condamnă faptul că responsabilii de violențele din 10 august 2018 nu au răspuns încă în fața legii, ba mai mult, unii dintre aceștia ocupă în continuare aceleași funcții:

"Nu în ultimul rând, cei care au ordonat forțelor de ordine să gazeze, fugărească și lovească oameni pașnici, inclusiv bătrâni, femei și copii, nu au răspuns în fața legii. În plus, mulți dintre cei care au coordonat reprimarea protestului în urmă cu exact un an se află bine mersi în aceleași funcții", se mai arată în mesajul transmis sâmbătă dimineață de USR.

Protest 10 august 2019. Primele incidente în Piața Victoriei

10 august 2019, marele protest al diasporei. Primii protestatari au ajuns în fața Guvernului de la ora 7 dimineața. Au fost și primele momente tensionate. Un grup de protestatari a fost legitimat de forțele de ordine, transmite Realitatea TV.

Protest uriaș anunțat astăzi în Capitală, dar și în marile orașe. Se împlinește un an de când sute de oameni nevinovați au fost umiliți, bătuți și agresați. Iar acei oameni așteaptă de un an de zile să fie pedepsiți cei vinovați. Nimeni nu răspunde azi penal pentru ce s-a întâmplat anul trecut.

Dosarul 10 august este azi mai degrabă îngropat decât cercetat. 250 de mii de oameni sunt așteptați azi în Piața Victoriei. Protestul este programat să înceapă la ora 17:00.

Protest 10 august. Primii protestatari au ajuns la ora 7 dimineața în fața Guvernului. Au fost și momente tensionate, transmite Realitatea TV. Un grup de protestatari a fost legitimat de forțele de ordine. Este posibil să fie aplicate și unele amenzi.

Dosarul 10 august este azi mai degrabă îngropat decât cercetat. Realitatea TV a fost penalizată dur, inclusiv cu întreruperea emisiei, noi fiind singurii împotriva cărora s-a luat o asemenea măsură. Nici măcar partidele de opoziție nu au făcut demersuri instituționale clare pentru cercetarea dosarului și au folosit 10 august doar ca element de imagine. Nu există interes de rezolvare pe motiv de complicități subterane, similar oarecum cu cazul Alexandra din aceste zile. Însă nu avem voie nici să uităm, nici să iertăm reprimarea violentă a protestului din 10 august 2018.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL