Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură de teatru în apelul lui Dragnea de la Curtea Supremă

Wednesday, 17 October 2018, 13:50 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorul DNA care va încerca să convingă completul de cinci judecători de la ÎCCJ că Liviu Dragnea este vinovat ar putea fi înlocuit deoarece nu întrunește noile condiții impuse de OUG-ul lui Toader.

Un nou procuror, nefamiliarizat cu dosarul și care nu cunoaște cazul în profunzime, ar putea fi un adversar mai ușor de învins de avocații șefului PSD.

"Procuroarea de sedinta in apelul lui Dragnea are 25 de ani vechime, este in DNA de la infiintare, dar nu a intrat in DNA prin concurs deci se pune problema daca ma intruneste conditiile lui Toader. Probabil ca avocatii lui Dragnea o vor contesta. Iar ICCJ este sub presiunea uriasa a sesizarii la CCR care cere desfiintarea tuturor sentintelor din ultimii 4 ani", arată jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

CSM a emis, miercuri, o recomandare de interpretare către viitor a articolului 7 din OUG, dar rămâne de văzut cum se va soluționa în instanță o eventuală cerere dee revocare a procurorului DNA,

Unul dintre primele efecte ale Ordonanței pe legile justiției se referă la eliminarea din DNA a procurorului Alexandra Lăncrăjan, cea care a instrumentat dosarul TelDrum.

Dragnea, prima reacţie după OUG pentru legile justiţiei. Ce spune despre procuroarea din "TelDrum"

Liviu Dragnea a spus că nu îl interesează dacă procurorul DNA care îi instrumentează dosarul, Alexandra Lăncrăjan, va pleca din DNA:

"Nu mă intreresează dacă acea procuroare ramane sau nu ramane în DNA sau nu. Am văzut textul final al OUG în Monitorul Oficial", a spus Dragnea.

"După propaganda asta, orice lege și OUG se dau doar pentru mine. Nu mă interesează dacă acea procuroare (n.r Alexandra Lăncrăjan) rămâne sau nu la DNA. Acel procuror chiar nu mă interesează. Ce? Dosarul rămâne în aer? Doi, nu cred că pleacă. Trei, fiecare e liber să să atace acea ordonanță. Eu îmi susțin ideea ca la structurile DNA și DIICOT să fie procurori cu experiență. De ce? Rămân pe drumuri? Eu din ce am înțeles, și sunt de acord cu domnul Toader s-a intenționat ca nivelul de experiență profesională pentru procurorii din unități de elită să fie mai mare", a declarat Liviu Dragnea, miercuri, la Parlament.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL