Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarul violențelor din 10 august. Dan, contrazisă de procurori: Mai sunt documente secretizate

Wednesday, 27 March 2019, 11:03 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Deși recent anunța în spațiul public că desecretizat toate documentele, într-un răspuns pentru Realitatea TV, ministerul afacerilor interne spune că din raport au rămas totuși două documente care nu au fost declasificate. În același timp şi procurorii de la Parchetul General, care instrumentează cazul, spun că documenetele au fost desecrtizate parțial.

Carmen Dan, ministrul de Interne, interviu din 19 martie 2019: Absolut toate documentele sunt desecretizate şi puse la dispoziţia atât a Parchetului General, cât şi a celor două comisii şi asta se întâmpla încă de la finalul lunii ianuarie, când comisia care a analizat desecretizarea a stabilit ca şi măsură ce documente se declasifică. Eu pot să vă spun că din toate documentele trimise la parchet imediat după momentul 10 august, la solicitarea procurorilor, sunt declasificate, mai puţin un document care nu emană de la MAI.

Procurorii spun că documentele interne ale ministerului au fost declasificate doar parţial.

Ministerul Public: Documentele care au stat la baza planificării, organizării şi executării misiunii din data de 10.08.2018, emise de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi structurile subordonate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au fost declasificate parţial sau s-a menţinut nivelul de clasificare.

În interviul acordat Digi24, Carmen Dan a menționat și că, din punctul său de vedere, „în acest moment nu există absolut niciun impediment ca aceste anchete penale în desfăşurare să se finalizeze”.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL