Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DOSARUL "GALA BUTE" Elena Udrea a izbucnit în lacrimi în sala de judecată

Tuesday, 26 April 2016, 14:31 Sursă: REALITATEA.NET

În sala de judecată, unde este audiată de mai bine de trei ore, Elena Udrea a declarat că își menține declarația din cadrul urmăririi penale și respinge acuzațiile pentru care este învinuită, scrie Ștriri pe Surse.

„Nu sunt reale faptele pentru care am fost trimisă în judecată, nu le recunosc”, a declarat Elena Udrea.

Atunci când a vorbit despre Ana Maria Topoliceanu, Elena Udrea a izbucnit în lacrimi. Curtea Supremă a suspendat ședința în dosarul Gala Bute.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie anul trecut în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box — Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL