Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarul "Bica 2". Dorin şi Alin Cocoş rămân în arest preventiv

Friday, 27 February 2015, 13:01 Sursă: REALITATEA.NET

Alina Bica, Dorin și Alin Cocoș, precum și Ionuț Florentin Mihăilescu rămân în arest preventiv în dosarul "Bica 2", a decis vineri Înalta Curte de Casație și Justiție.

Omul de afaceri Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș, și-au recunoscut faptele în fața procurorilor DNA în dosarul "Bica 2", în care au fost trimiși recent în judecată, au declarat, pentru AGERPRES, surse din rândul avocaților.

Cei doi au fost aduși vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde procurorii vor decide dacă îi vor menține în arest preventiv.

Tot la sediul instanței supreme au fost aduși Alina Bica și Ionuț Florentin Mihăilescu, fostul ei consilier, aflați și ei în arest preventiv.

În schimb, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu are impus controlul judiciar.

Videanu a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie.

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu (fost consilier al Alinei Bica) este acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit în mod indirect, prin intermediul lui Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați situat în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală evaluat la 377.000.000 lei, beneficiar fiind Gheorghe Stelian.

În schimbul influenței exercitate asupra Alinei Bica și a altui membru al Comisiei, Dorin Cocoș a pretins și primit de la Gheorghe Stelian (denunțător în dosar) suma de 10 milioane euro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL