Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarul ANRP-Alina Bica, în stand by până la o decizie a Curții Europene de Justiție

Tuesday, 23 June 2020, 15:56 Sursă: Realitatea.net

Din aprilie 2019, Instanţa supremă a trimis mai multe sesizări la CJUE cu privire la aplicarea deciziei CCR privind rejudecarea unor dosare de corupţie, deoarece completurile de trei judecători nu ar fi fost specializate.

De asemenea, judecătorii au suspendat judecarea mai multor dosare de corupţie, printre care cele în care sunt acuzaţi Elena Udrea, Victor Ponta, Darius Vâlcov, Constantin Niţă, Traian Berbeceanu, până când CJUE va da o soluţie în acest caz.

Vă reamintim că, în iunie 2018, fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată în dosarul ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților) pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Ea a fugit din România, aflându-se în Costa Rica.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare pentru trafic de influenţă, iar fiul acestuia, Alin Cocoş, a fost achitat. Dorin Cocoş trebuie să plătească daune de 19 milioane euro.

Totodată, Crinuţa Dumitrean (membru în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor) a fost condamnată la 7 ani şi 6 luni de închisoare, iar Sergiu Diacomatu (membru în aceeaşi comisie) - tot la 7 ani şi 6 luni. Omul de afaceri Gheorghe Stelian a primit 6 ani de detenţie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL